Kérdésed van? telefon +36 1 439 3333

Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5

Termékkód: MD878MG/A

Grandiózus technikai alkotás, komoly alkotóknak. 
 

Mi az a Testreszabás? Kattints ide a részletekért.

AlleeRendelhető

ArenaRendelhető

MOMRendelhető

WebshopRendelhető

1 év gyári jótállás

Ingyenes házhozszállítás

Használt készülék beszámítás

Részletfizetés

Biztosítás
Extra védelem (Mi ez?)

1 099 990 Ft

Testreszab
- +
Kosárba

Ajánlott termékek

74 990 Ft

Lacie Rugged Thunderbolt & USB 3.0

Kiválaszt
Allee Arena MOM Webshop
Rendelhető
11 490 Ft

Apple Thunderbolt Cable

Kiválaszt
Allee Arena MOM Webshop
Raktáron
59 990 Ft

Harman/Kardon Onyx Studio 5

Kiválaszt
Allee Arena MOM Webshop
Raktáron
44 990 Ft

JBL Flip 4

Kiválaszt
Allee Arena MOM Webshop
Raktáron

A doboz tartalma

Hálózati csatlakozó

Hálózati csatlakozó

Termékleírás

 

Az erő struktúrája.

Az új Mac Pro két grafikus processzorra épülő, munkaállomás-szintű grafikus képességeivel, PCIe-alapú flash tárolójával, a nagy teljesítményű Thunderbolt 2 technológiával, a Xeon processzorok legújabb generációjával, az ultragyors memóriával és a 4K felbontású videokezelési támogatással minden tekintetben az elérhető teljesítmény csúcsát nyújtja.

Processzor.

Az új Mac Pro minden szempontból egy valóságos erőmű, kezdve a legújabb generációs Intel Xeon E5 lapkakészlettel, amely egy lapkán akár 4, 6, 8 vagy 12 processzormag számítási teljesítményét is biztosítani tudja. Az akár 30 MB L3 gyorsítótárral rendelkező, akár 40 Gb/s átviteli sebességű harmadik generációs PCI Express bővítőhelyekkel szerelt konfigurációknak, valamint a 256-os bitszélességű lebegőpontos utasításoknak köszönhetően mindig elégedett leszel a számítógép sebességével.

Memória.

A Mac Pro minden alkotóeleme a lehető legjobb teljesítményre van kihegyezve, az 1866 MHz-en működő, négycsatornás DDR3 memóriavezérlőt is beleértve. A vezérlő akár 64 GB memóriát támogat, és akár 60 Gb/s átviteli sebességet is tud nyújtani, ami még a legnagyobb számítási teljesítményt igénylő műveletekhez is bőségesen elegendő. És mivel ECC típusú memóriáról van szó, semmilyen pillanatnyi memóriahiba nem szakíthatja meg a renderelési, videoexportálási vagy szimulációs műveletek futtatását.

Grafika.

Eddig az volt a megszokott, hogy a professzionális számítógépekben a CPU biztosítja a számítási kapacitást. Azonban, ahogy megnőtt, a szoftverfejlesztők a grafikus processzorok erejét is kezdik kihasználni alkalmazásaikban. Az új Mac Pro tervezésekor mi ennél is távolabbra tekintettünk a jövőbe: még erősebb GPU-architektúrát építettünk ki, melynek nem is egy, hanem rögtön két csúcstechnológiájú, munkaállomás-szintű AMD FirePro GPU képezi az alapját. Egyenként 2, 3 vagy 6 GB elkülönített videomemóriával és akár 2048 streames shader processzorokkal működő változatok közül választhatsz. Egy ilyen architektúrával már gond nélkül megteheted például azt, hogy egy teljes 4K felbontású videót szerkesztesz, mialatt az effektusokat rendereled a háttérben – ezzel egy időben pedig akár három nagy felbontású 4K-kijelzőt is használhatsz a számítógéppel.

Tárhely.

Az új generációs PCIe-alapú flash tárolók azoknak is kellemes meglepetést okoznak, akik ismerik a flash tárolók előnyeit. Az ilyen tárolók ugyanis akár 2,4-szer nagyobb átviteli sebességet is elérhetnek, mint a leggyorsabb SATA SSD-meghajtók, a 7200 fordulat/perc sebességű SATA-merevlemezeket pedig akár tízszeresen is túlszárnyalják. A flash tárolórendszerek legtöbbje a lassabb háttértárakhoz tervezett SATA-buszokkal csatlakozik a számítógéphez. A Mac Pro új modelljét azonban egy új, PCIe-alapú flash vezérlőtechnológiához terveztük abból a célból, hogy az asztali gépek alapfelszereltségeként elérhető leggyorsabb SSD-teljesítményt biztosítsuk. Így az akár 1 TB-os tárolóddal garantáltan villámgyors lesz a rendszer és az alkalmazások indítása, valamint a gigantikus méretű fájlok megnyitása.

Egységes hőelvezető mag. 

Az új Mac Pro belseje teljesen példa nélkül álló számítási erőt rejt megdöbbentően kis helyen. Abban, hogy ez megvalósuljon, nagy szerepe volt a rendkívül innovatív egységes hőelvezető magnak. Ahelyett, hogy több különálló hőelvezető elemmel és ventilátorral hűtenénk a processzort és a videokártyákat, minden alkatrészt egyetlen darab sajtolt alumíniumelem köré építettünk, ami elősegíti a leghatékonyabb légáramlást és a legnagyobb hőkapacitást. A hőelvezető mag titka, hogy a processzortól és a grafikus egységtől elvezetett hőt egyenletesen szétoszlatja a mag körül. Így ha az egyik processzor kisebb számítási terhelést kap, mint a többi, a hőkapacitásbeli többlet hatékonyabban oszlik meg közöttük. Ezt a módszert még egyetlen számítógépben sem alkalmazták, pedig annyira adja magát, hogy már nem is tudjuk elképzelni, eddig miért nem ezt a megoldást követték.

Igazán egyedülálló ventillátor. 

Hihetetlen mennyiségű innovációt vittünk bele abba, hogy egy ilyen nagy teljesítményű berendezés hűtését ellátni képes rendszert tervezzünk. Ahelyett, hogy további ventilátorokkal bővítettük volna a gépet, egyetlen nagyobb méretű ventilátort terveztünk, amely az alsó beömlőnyíláson át szívja be, majd fújja felfelé a levegőt. Ahogy a levegő függőlegesen áthalad a gép belsején, felveszi a hőt, és felül kivezeti a gépből. A megoldás egyszerű, elegáns – és meghökkentően halk is. Ezt úgy tudtuk elérni, hogy a legapróbb részleteket is figyelembe vettük: a lapátok számát, méretét, egymástól való távolságát és az alakjukat is. A rendszer minden pontján minimalizáltuk a légellenállást, így sikerült egy olyan, hátrafelé hajlított terelőlapátokból álló ventilátort alkotnunk, amely kisebb fordulatszámon forog, mégis hatékonyan mozgatja a levegőt, és jelentősen kisebb zajjal üzemel.

Bőven mért bővíthetőség.

Mivel új profi számítógépünket valóban jövőbiztosnak szántuk, tervezésekor kivételesen nagy hangsúlyt fektettünk a bővíthetőségre – és arra is, hogy ez ne menjen a kis méret rovására. A Thunderbolt 2, USB 3, gigabit Ethernet és HDMI 1.4 porttal felszerelt Mac Pro új mércét állít a nagy teljesítményű perifériákkal rugalmasan bővíthető asztali gépek elé. Az összes eddigi Mac közül ez nyújtja a legtöbb bővítési opciót, és minden adott benne ahhoz, hogy tökéletesen a saját igényeidhez és munkamódszereidhez alakítva állíthass össze munkaállomást.

Thunderbolt 2

A Thunderbolt egyetlen gyors, sokoldalú I/O-technológiában ötvözi a PCI Express és a DisplayPort előnyeit. Mi pedig az új Mac Pro tervezésekor még előrébb ugrottunk a jövőbe: a Thunderbolt 2 az eredeti technológia átviteli sebességének akár kétszeresét, azaz 20 Gb/s sávszélességet biztosít minden egyes eszköz számára. Így géped tökéletesen készen áll arra, hogy a nagy teljesítményű perifériák következő generációjával szereld fel – a gépházon belüli bővítőhelyek száma nem szab határt a lehetőségeidnek. A géphez szédületes mennyiségű tárhelyet csatlakoztathatsz, hozzáadhatsz egy PCI-bővítőkeretet, és a legújabb külső kijelzőket is összekötheted vele – köztük asztali 4K-kijelzőket és 4K felbontású referenciamonitor-használatra alkalmas perifériákat is. És mivel a Thunderbolt 2 csatlakozók mindegyikére akár hat berendezést is sorba köthetsz, a Thunderbolt 2 portokon keresztül akár 36 külső eszközt is használhatsz vele egyszerre.

Még több I/O csatlakozó. 

A Mac Pro számos csatlakozási technológiát kínál, így a perifériák széles skáláját teszi elérhetővé. Az USB 3 több tucatnyi különféle külső eszköz használatára biztosít lehetőséget, a két gigabit Ethernet porttal többféle hálózathoz kapcsolódhatsz, a HDMI 1.4 pedig a legújabb tévék, projektorok és egyéb kijelzők, köztük Ultra HD-televíziók csatlakoztatását teszi lehetővé. De a gép rendkívüli bővíthetősége nem merül ki a csatlakoztatható perifériák sokféleségében: amikor elforgatod a Mac Prót, hogy összeköss vele egy eszközt, a gép mindezt érzékeli, és automatikusan bekapcsolja az I/O-panel világítását. Így még könnyebben megtalálod a szükséges portokat.

Fejlett vezeték nélküli lehetőségek.

A háromsávos, 802.11ac Wi‑Fi technológiának köszönhetően Mac Pro gépedet nagy sebességű vezeték nélküli kapcsolaton csatlakoztathatod a hálózathoz, minden más típusú vezeték nélküli kapcsolathoz pedig a Bluetooth 4.0 technológia áll rendelkezésedre. Ez a billentyűzetek, egerek és egyéb vezeték nélküli eszközök csatlakoztatásának legegyszerűbb módja.

Radikális. De a végletekig logikus. 

Az új Mac Pro külseje semmilyen más számítógéphez nem hasonlít. Ez nem véletlen, hiszen más szempontból sem mérhető hozzájuk. Az alapoktól gondoltuk újra a belső alkatrészek architektúráját, és egyúttal megragadtuk az alkalmat, hogy a teljes gépházat áttervezzük. Mivel minden belső alkotóelem az egyesített hőelvezető mag köré épült, lehetőségünk nyílt egy, az eddigieknél jóval helytakarékosabb, könnyebb, halkabb, áramvonalasabb szerkezet megalkotására. A gép egyedi kialakítását és tetszetős felületeit kivételesen magas fokú precizitással terveztük meg. A végeredmény egy 25,1 centiméter magas, 16,7 centiméter átmérőjű ház – végre olyan profi asztali számítógéped lehet, amit tényleg fel is lehet tenni az asztalra.

Az USA-ban tervezték és szerelik össze. 

Az új Mac Pro számítógépeket az Egyesült Államokban szereljük össze, és a nagyfokú gépi precíziót igénylő alkatrészek nagy részét is ugyanitt gyártjuk le. A texasi, floridai, illinois-i, kentuckyi és az USA több mint egy tucat más államában működő piacvezető cégek innovációs erejét kiaknázva olyan terméket tudunk előállítani, amely minden részletében tökéletes megmunkálású és szemet gyönyörködtető. Vagyis éppen olyan, amilyennek a Kaliforniában dolgozó tervezőink és mérnökeink megálmodták.

 

Tovább olvasom tovább


Műszaki adatok

Szín

Black


Processzorórajel

3.5GHz


Gyártó

Apple


A doboz tartalma

Hálózati csatlakozó


Processzortípus

Intel Xeon E5


Memóriasebesség

1866MHz DDR3 ECC


Tárhelytípus

PCIe-alapú flash tároló


Csatlakozó

  • Thunderbolt 2
  • 1000Mb ethernet
  • 3.5mm audio ki- és bemenet
  • USB 3.0
  • HDMI 1.4 UltraHD

WiFi

802.11ac, 802.11a/b/g/n kompatibilis


Kompatibilitás

Mac Pro


Processzormag

6-core


Memóriaméret

16GB


Bluetooth

Bluetooth 4.0


Tárhelykapacitás

256GB


Tovább olvasom tovább


Elfogad süti

A weboldalon cookie-kat használunk, amelyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.